ÉletrajzA wikipedia szócikke alapján:

1955. október 28-án született Gödöllőn, Szabó Tibor néven. Tanulmányait a Petőfi Sándor Általános Iskolában kezdte, majd a Török Ignác Gimnáziumban folytatta (1970–1974). Sorkatonai szolgálata alatt (1975-1976) zenészként tagja volt a Kerényi Miklós Gábor (KERO) vezette Periszkóp irodalmi színpadnak. A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen diplomázott üzemszervező agrármérnökként (1976–1981).

Évekig foglalkozott sakkfeladványszerzéssel, többszörös magyar bajnok, öt évig volt a Sakkfeladványszerző Bizottság elnöke. Magyar sakkfeladványszerző nagymesteri és FIDE-mester címet szerzett. 

Nyolc évig játszott basszusgitárosként a dr.Rock nevű zenekarban, ahol együtt zenélt az Omega együttes dobosával Debreczeni Ferenccel (Ciki).

Hobbija a fotózás, fényképeivel már több FIAP-helyezést ért el.

Vetőmag-kereskedelmi cég vezetőjeként dolgozik. Nős, két fia van: Viktor (1980) és Dávid (1982). Kistarcsán él (innen a felvett "Tarcsai" írói név).

Íróként a Kistarcsai Kulturális Egyesület irodalmi pályázatán tűnt fel 1998-ban, amelyen 1. díjat nyert Ha elfogynak a mesék című írásával. Ezt követően vette fel a Tarcsai Szabó Tibor írói nevet, amelyen könyveit és írásait közreadta.

E-mail

  • tszt@freemail.hu