"Tarkaságok ezek a könyvek, akár a borítók, és átszövi mindegyiket a leleményes humor. Jók a történetek, barátainkká válnak a derekas illetők, szurkolunk a gonoszak ellen - s nekem nem szabad ismertetnem a regény-forma elbeszélésfüzér egyetlen csattanóját sem. Van ilyen, sok!"

Tandori Dezső  "A Pamuhihőke és Sámsemék remek könyv. Érdekes. Csodálatos. Lenyűgöző. De miért ne lehetne emellett valami más is? Nem nagyon, csak egy kicsit. Mint amilyen különbség van a Hamupipőke és a Pamuhihőke között."

Szegő András  


Az író humorral és bölcsességgel átszőtt meséi élvezetesek, mulatságosak, izgalmasak, alkalmasak arra, hogy felébresszék a gyerekek kíváncsiságát és fejlesszék intellektusát, vagyis maradéktalanul megfelelnek a "jó mese" kritériumainak.

Boldizsár Ildikó  

Öné lett rajz Könyvek Mesék Abszurdok Feldolgozások Ezt írták Galéria
Megjelent

Az állat én vagyok

című könyvben
HófehérkeHol volt, hol nem volt, volt egyszer egy pékmester és neki egy szép felesége. Hamarosan született egy lányuk, akinek olyan fehér volt a bőre, mint a konyhaszekrény. Ezért el is nevezték Hófehérkének.
Hófehérke anyja, szegény, belehalt a szülésbe - mert akkoriban még nem volt ilyen kiváló az orvosi ellátás -, és a derék pékmester, hogy anyát szerezzen a csöppségnek újból megnősült.
A mostohaanya azonban csak a saját szépségével törődött, mert díjat akart nyerni a szépségversenyen. Beszerzett hát egy kompjútert, ami minden áldott nap felvilágosította, hogy ő a legszebb a világon, mert erre volt programozva. Egy szép napon azonban a tükörnek álcázott kompjúter elromlott, és azt találta mondani, hogy Hófehérkénél nincs szebb a földön. Mérges lett erre a mostoha, és addig rugdosta a számítógépet, míg belefájdult a lába, de a csökönyös gép akkor sem mondott mást. Ekkor a mostoha elhatározta, hogy elteszi Hófehérkét láb alól, pedig az nem is akart indulni a szépségversenyen, de hát a nyanya nem gondolt erre, mert nem volt neki annyi esze. (Lám min múlik egy mese története!) Fogadott hát egy bérgyilkost, akinek meghagyta, hogy Hófehérkét dobja a Dunába.
A gonosz ember ezt meg is tette, de az már nem érdekelte, hogy a folyó befagyott, így Hófehérkének nem esett bántódása. Szegény lány feltápászkodott a jégről, és egy erőbe menekült a mostoha haragja elől.
Már estefele járt, mikor megpillantott egy csöpp kis házikót. Be akart menni, de az ajtó olyan kicsi volt, csak hason csúszva fért be rajta. A nagy erőlködésben úgy elfáradt, hogy rögtön ledőlt valamennyi ágyra aludni.
Éjszaka hazajöttek a kis házikó gazdái, hét pöttömnyi törpe. Mikor észrevették Hófehérkét, nem tudtak hova lenni a csodálkozástól. Végül nem mentek sehova, maradtak a házban. Hófehérke hamarosan felébredt, és elmesélte élete rövid történetét. A törpék úgy megsajnálták, hogy na! Befogadták maguk közé házvezetőnőnek, s talán még ma is boldogan élnének, ha a gonosz mostoha nem folytatta volna a mesterkedéseit.
De bizony folytatta! Az egyik mesekönyvből megtudta, hogy Hófehérke nem halt meg. (Türelmetlenségében nem olvasta tovább a mesét, pedig jobban járt volna!) Felöltözött hát kofának, és elment Hófehérkéhez almát árulni. Hófehérkének nagyon ízlett a finom alma, és megkérdezte:
- Mennyi az alma kilója, néni?
- Ezer forint! - vigyorgott álnokul a banya.
Ezt hallván Hófehérkének torkán akadt a falat, és eszméletlenül esett össze, a gonosz mostoha pedig kezét dörzsölgette örömében, hogy többé nem lesz gondja a szépségverseny miatt.
Amikor a törpék hazatértek munkájukból, megdöbbenve látták a halott Hófehérkét. Sírtak sokat, mert drága volt a koporsó. El kellett adniuk a házukat, hogy tisztességesen eltemethessék Hófehérkét.
Elindultak hát, vállukon a koporsóban fekvő Hófehérkével a kerepesi temető felé. Hosszú volt az út nagyon! A rövid lábú törpék három nap múltán meg is unták a végeláthatatlan gyaloglást, mérgesen a földhöz vágták a koporsót, és mentek, ki merre látott.
A rázkódástól Hófehérkének kiesett a torkából az alma, s a leány feléledt!
Megette a finom almát, mert éhes volt nagyon, majd hazament az apjához, aki boldogan fogadta elveszettnek hitt gyermekét.
Hogy ne legyen útjukban, Hófehérke agyonütötte a gonosz mostohát egy baltával, s azóta együtt süti apjával a sok rossz és ízetlen kenyeret
Mi meg vesszük, és esszük.