"Tarkaságok ezek a könyvek, akár a borítók, és átszövi mindegyiket a leleményes humor. Jók a történetek, barátainkká válnak a derekas illetők, szurkolunk a gonoszak ellen - s nekem nem szabad ismertetnem a regény-forma elbeszélésfüzér egyetlen csattanóját sem. Van ilyen, sok!"

Tandori Dezső  "A Pamuhihőke és Sámsemék remek könyv. Érdekes. Csodálatos. Lenyűgöző. De miért ne lehetne emellett valami más is? Nem nagyon, csak egy kicsit. Mint amilyen különbség van a Hamupipőke és a Pamuhihőke között."

Szegő András  


Az író humorral és bölcsességgel átszőtt meséi élvezetesek, mulatságosak, izgalmasak, alkalmasak arra, hogy felébresszék a gyerekek kíváncsiságát és fejlesszék intellektusát, vagyis maradéktalanul megfelelnek a "jó mese" kritériumainak.

Boldizsár Ildikó  

Öné lett rajz Könyvek Mesék Abszurdok Feldolgozások Ezt írták Galéria
Megjelent

Az állat én vagyok

című könyvben
A róka és a nyúlA kis nyuszi hazafelé ballagott az iskolából, és vígan énekelt, csak úgy zengett a vidám dalolástól az erdő. Meghallotta ezt a róka, aki már komoly életfilozófiával rendelkezett és azt tartotta, hogy jobb ma egy nyúl, mint holnap egy se. Ezért aztán nyakon ragadta a kis nyuszit, és uzsgyi!
Szegény tapsifüles nem egészen értette, hogy miről van szó, hiszen neki nem volt életfilozófiája, a rókáról pedig még nem tanultak az iskolában. Azt azonban érezte, hogy ez így nem lesz jó, valamit tenni kell. A tanító bácsi is azt mondta, hogy semmi ilyesmit nem szabad holnapra halasztani.
- Do you speak English? - kérdezte riadtan, mert jobb nem jutott az eszébe.
A róka azonban nem válaszolt.
- Sprechen Sie Deutsch? - vacogta szepegve a nyuszi némi következetességet tanúsítva, a rókát azonban ez sem hatotta meg, csak rohant tovább.
- Gavaris pa russzki? - nyöszögte sírva a tapsifüles végső kétségbeesésében.
Mikor ezt a róka meghallotta megállt, és lelkesen kiáltott.
- Lenin! Lenin! Éljen Lenin!
Azután megette a nyuszit.